torsdag 10 september 2009

Virkat

Sommaren som just har gått har varit full av hantverk, men inte så mycket av det har varit scrapbooking, faktiskt.

I juli började jag en fantastisk kurs på Big Picture Scrapbooking med självaste Jenni Bowlin, där hon delar med sig av sina inspirationskällor och sitt sätt att skapa. Hon scrappar mycket, och säljer ju egendesignat scrapmaterial, men skapar också på många andra sätt. Hon använder mycket "vintage"-material, dvs loppisfynd, och mixade tekniker.

Den här kursen, som tar slut om en vecka =|, har inspirerat mig till många nya idéer. Och så började jag virka! Det började med amigurumi. Några mönster hittade jag här. Ett av dem blev så här:

Denna virkade jag också med tjockt garn och 7 mm-virknål, på uppmaning av Isak, den blev 2o cm hög, och mer som en nalle än en maskot.

Sedan hittade jag amigurumi på svenska. Tjejen som har den bloggen översätter mönster från engelska sidor, och lägger ut helt gratis. Bl.a. har hon mönster till små noggins! Så gulligt blev det:Till amigurumidockorna köpte jag först billigt akrylgarn, men det blev inget vidare att virka med, merciserat bomullsgarn var mycket snyggare. Alltså funderade jag på vad jag skulle kunna sticka i stället. Letade på nätet förstås och hittade Stickhjälpen! Jag har just börjat på min andra yemenväst, de kommer lite efter själva västtävlingen, men det är lika bra det. (Tävling och kreativitet hänger dåligt ihop för mig...)

På medeltidsmarknaden här i stan köpte jag sedan en nålbindningsnål och började lära mig nålbindning. Men det är en annan historia!

2 kommentarer:

Anneli :o) sa...

Coola figurer !

Roligt att göra nåt annat ibland med :-)

Ha det gott, kram Anneli W

Lisbet sa...

Nu har jag tagit mig tid att surfa runt genom ”min bloggrunda” – sida. Roligt att du är med på sidan. Många har frågat efter en blinkie så de kan länka tillbaka som tack för att de får vara med. Nu finns det en blinkie att hämta hem på; http://minbloggrunda.blogspot.com/